@techreport{oai:kanazawa-u.repo.nii.ac.jp:00051274, month = {Jun}, note = {本研究の目的は、実際の食材の長期保存に使用されている微弱磁場環境下冷却装置を用い、従来法に比べ安定的でより確実な新たな腎単純冷保存法を模索・確立することである。ブタを用いた。全身麻酔下に片腎を摘出した。4℃のUW液(University of Wisconsin液)250mlにて腎灌流したのち、冷却UW液で満たした容器に摘出腎を移し、微弱磁場環境下冷却装置(Cells Alive System)による4℃保存群、CAS 0℃保存群、CASなし4 ℃保存群(通常保存群)の3群に分け、摘出腎を保存した。 24時間保存後に再灌流を行い保存腎の機能評価を行ったが、統計学的有意差は得られなかった。, In the present study, we evaluated the effectiveness of hypothermic preservation of porcine kidney graft in a variable magnetic field. Unilateral nephrectomy was done under general anesthesia. After perfusion at 250 ml of 4°C UW solution, the grafts were subjected to either 4°C in a variable magnetic field, 0°C in a variable magnetic field, or simple 4°C storage. Reperfusion was performed after 24 hours of storage and we evaluated the function of the preserved kidneys, but no statistically significant difference was obtained., 研究課題/領域番号:17K11196, 研究期間(年度):2017-04-01 – 2021-03-31, 出典:「微弱磁場冷却装置を使用した新しい移植腎保存法の基礎的研究」研究成果報告書 課題番号17K11196 (KAKEN:科学研究費助成事業データベース(国立情報学研究所)) (https://kaken.nii.ac.jp/report/KAKENHI-PROJECT-17K11196/17K11196seika/)を加工して作成}, title = {微弱磁場冷却装置を使用した新しい移植腎保存法の基礎的研究}, year = {2021} }