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  1. B. 理工学域; 数物科学類・物質化学類・機械工学類・フロンティア工学類・電子情報通信学類・地球社会基盤学類・生命理工学類
  2. b 10. 学術雑誌掲載論文
  3. 1.査読済論文(理)

Persimmon Tannin Gel: Formation by Autoxidation and Caffeine Adsorption Properties

https://doi.org/10.24517/00053601
https://doi.org/10.24517/00053601
a0139e1f-af90-4b80-a2b7-3112c3189c16
名前 / ファイル ライセンス アクション
SC-PR-KUNIMOTO-K-697.pdf SC-PR-KUNIMOTO-K-697.pdf (1.0 MB)
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2019-04-12
タイトル
タイトル Persimmon Tannin Gel: Formation by Autoxidation and Caffeine Adsorption Properties
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
ID登録
ID登録 10.24517/00053601
ID登録タイプ JaLC
著者 Ahmad, La Ode

× Ahmad, La Ode

WEKO 82970

Ahmad, La Ode

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My, Linh Le Hoang

× My, Linh Le Hoang

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My, Linh Le Hoang

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Akimoto, Mio

× Akimoto, Mio

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Akimoto, Mio

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Kaneki, Yusuke

× Kaneki, Yusuke

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Kaneki, Yusuke

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Honda, Mitsunori

× Honda, Mitsunori

WEKO 82974

Honda, Mitsunori

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Suda, Mitsuhiro

× Suda, Mitsuhiro

WEKO 82975

Suda, Mitsuhiro

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Kunimoto, Koki

× Kunimoto, Koki

WEKO 82976
e-Rad 10242538

Kunimoto, Koki

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著者別表示 国本, 浩喜

× 国本, 浩喜

国本, 浩喜

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提供者所属
内容記述タイプ Other
内容記述 金沢大学理工研究域物質化学系
書誌情報 Food Science and Technology Research

巻 19, 号 4, p. 697-703, 発行日 2013
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1344-6606
NCID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11320122
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.3136/fstr.19.697
出版者
出版者 日本食品科学工学会 = Japanese Society for Food Science and Technology
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Water-insoluble gel was prepared from persimmon tannin (PT) solution by the autoxidation process. The gelation reaction proceeded by applying oxygen gas and natural light to the aqueous PT solution, without using harmful reagents or catalysts. Adsorption behavior of the PT gel was assessed using caffeine. Batch adsorption studies were conducted to evaluate the influence of experimental parameters such as contact time, initial concentration of adsorbates, adsorbent dose and temperature. The equilibrium data were analyzed using Freundlich and Langmuir isotherm models. Thermodynamic parameters such as Gibbs free energy, enthalpy, and entropy changes were also calculated, showing that caffeine adsorption on the PT gel is an exothermic process and feasible at lower temperatures. The present results suggest that the PT gel can be used as an effective adsorbent for removing caffeine from solutions.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 出版者照会後に全文公開
権利
権利情報 Copyright © Japanese Society for Food Science and Technology
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
関連URI
識別子タイプ URI
関連識別子 https://www.jstage.jst.go.jp/browse/fstr/-char/ja/
関連名称 https://www.jstage.jst.go.jp/browse/fstr/-char/ja/
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Ver.1 2023-07-27 16:33:27.450177
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