ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. A. 人間社会研究域; 人文学類・法学類・経済学類・学校教育学類・地域創造学類・国際学類
  2. a 10. 学術雑誌掲載論文
  3. 1-1.査読済論文(人間科学系)

果房段位, 熟度および根域制限水ストレスがトマトの品質およびラジカル消去活性に及ぼす影響

https://doi.org/10.24517/00000893
https://doi.org/10.24517/00000893
08b83e57-c8ea-4d21-a5e7-1a8ec82aff1c
名前 / ファイル ライセンス アクション
ED-PR-KUJIRA-Y-109.pdf ED-PR-KUJIRA-Y-109.pdf (801.8 kB)
license.icon
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2017-10-02
タイトル
タイトル 果房段位, 熟度および根域制限水ストレスがトマトの品質およびラジカル消去活性に及ぼす影響
タイトル
タイトル Effects of Position on the Plant, Ripening Stage and Water Stress Due to Root-zone Restriction on the Quality and Radical Scavenging Activity of Tomato
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
ID登録
ID登録 10.24517/00000893
ID登録タイプ JaLC
著者 寺沢, なお子

× 寺沢, なお子

WEKO 286
e-Rad 00227513
金沢大学研究者情報 00227513
研究者番号 00227513

寺沢, なお子

Search repository
今井, 希美

× 今井, 希美

WEKO 4059

今井, 希美

Search repository
野阪, 皆水

× 野阪, 皆水

WEKO 4060

野阪, 皆水

Search repository
鯨, 幸夫

× 鯨, 幸夫

WEKO 484
e-Rad 20126577
研究者番号 20126577

鯨, 幸夫

Search repository
著者別表示 Terasawa, Naoko

× Terasawa, Naoko

Terasawa, Naoko

Search repository
Imai, Nozomi

× Imai, Nozomi

Imai, Nozomi

Search repository
Nosaka, Minami

× Nosaka, Minami

Nosaka, Minami

Search repository
Kujira, Yukio

× Kujira, Yukio

Kujira, Yukio

Search repository
書誌情報 日本食品科学工学会誌 = = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology

巻 55, 号 3, p. 109-116, 発行日 2008-04-30
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1341-027X
NCID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10467499
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.3136/nskkk.55.109
出版者
出版者 日本食品科学工学会 = Japanese Society for Food Science and Technology
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 果房段位,熟度,および根域制限による水ストレスがトマトの品質およびラジカル消去活性に及ぼす影響について調べ,以下の知見を得た. (1)制限区のトマト重量は対照区に比べて小さかった. (2)糖度,還元糖含有量,還元型アスコルビン酸含有量は,熟度の進行および果房段位の上昇に伴って増加する傾向にあった.またいずれも対照区より制限区の方が含有量が高かった.また,還元糖含有量はゼリーより果肉の方が,還元型アスコルビン酸量は果肉よりゼリーの方が高かった. (3)硝酸含有量は,熟度の進行に伴って減少し,果房段位の上昇に伴って増加する傾向にあった.また果肉では制限区より対照区の方が含有量が高かった. (4)滴定酸含量は,熟度の進行に伴って減少する傾向にあった.また果肉よりゼリーの方が酸含量が高かった. (5)ラジカル消去活性は,熟度の進行および果房段位の上昇に伴って上昇する傾向にあった.また対照区より制限区の方が活性が高かった.市販試料の活性は他の試料よりも低かった.The effects of position on the plant, ripening stage and water stress due to root-zone restriction on the quality and radical scavenging activity of tomato was investigated. The fresh weight of tomato fruit decreased due to root-zone restriction. Brix values and glucose, fructose and reduced ascorbic acid contents tended to increase gradually with progressive ripening stage and cluster order, and were higher in water-stressed than control fruit. The reducing sugar content of tomato pulp was greater than that of jelly, while the reduced ascorbic acid content of jelly was greater than that of pulp. Nitrogen content tended to decrease gradually with progressive ripening stage and increase with progressive cluster order, and was higher in the pulp of control than water-stressed fruit. Acidity tended to decrease gradually with progressive ripening stage. Radical scavenging activity of tomato fruit tended to increase gradually with progressive ripening stage and cluster order, was higher in jelly than pulp, and was higher in water-stressed than control fruit. In addition, the activity of a sample obtained from a market was lower than that of both control and water-stressed tomato.
権利
権利情報 Copyright © 2008 日本食品科学工学会 Japanese Society for Food Science and Technology
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
関連URI
識別子タイプ URI
関連識別子 https://www.jstage.jst.go.jp/browse/nskkk/-char/ja/
関連URI
識別子タイプ URI
関連識別子 https://www.jsfst.or.jp/
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-07-27 10:04:59.575923
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3